Nieuwbouw in Tilburg

Het plan

Wonen op een energieke plek, in een authentiek en monumentaal pand met een unieke rauwe en robuuste uitstraling. Old meets new.
62 koopwoningen van diverse groottes, voor degene die de eerste serieuze stap gaan zetten of diegene die gewoonweg toe is aan een uitdaging.

48 appartementen

Op het monumentale Ketelhuis worden 48 unieke koopappartementen gerealiseerd met een woonoppervlakte tussen de ca. 35 en 50 m². Ideaal voor de dynamische stedeling die een eigen stek zoekt op de meest bruisende plek van Tilburg!

Indeling
De begane grond en de eerste verdieping omvat een commerciële plint, daar bovenop komen zes bouwlagen met appartementen. Alle verdiepingen zijn op dezelfde manier ingedeeld en bevatten elk acht appartementen. Via een trap bereik je de centrale hal en betreed je vervolgens het appartement.

100% verkocht

Verschillende types

Er zijn vijf verschillende typen appartementen, de een net iets ruimer dan de ander en met een wisselde oriëntatie tussen noord, oost, zuid, en west. Bewoners van hoekappartementen genieten van meer lichtinval door de extra ramen aan twee zijden. Alle appartementen krijgen een fijne badkamer met douche en toilet en een ruime berging.

Prettig wonen
De appartementen worden zo gebouwd dat ze zeer energiezuinig zijn, gasloos en met een comfortabele vloerverwarming en topkoeling. Het hele jaar door heerlijk wonen dus.

100% verkocht

14 Studio's

Direct naast het Ketelhuis komt een nieuw woonblok met 14 studio’s van ca. 28 tot 31 m². Compact, efficiënt en van alle gemakken voorzien. De bijzondere en grote raampartijen laten jouw woning baden in het zonlicht.

Indeling
Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen met elk zeven studio’s, allemaal georiënteerd op het zuiden. Via een gezamenlijke ingang (en een trap naar de 1e verdieping) bereik je de centrale hal van je verdieping en betreed je vervolgens het appartement.

100% verkocht

Twee type studio's

Er zijn twee verschillende typen studio’s. Studio type 1 is wat royaler dan Studio type 2. De studio’s zijn uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en hebben een aparte bergruimte voor onder andere je wasmachine en droger.

Prettig wonen
Ook de studio’s worden zo gebouwd dat ze zeer energiezuinig zijn, gasloos en met een comfortabele vloerverwarming en topkoeling. Fijn wonen zowel bij koud als warm weer dus.

Commerciële plint

Het Ketelhuis is letterlijk dé warmtebron van de Spoorzone geweest en zal dat ook altijd blijven. In het bestaande monumentale deel zal een toekomstig exploitant een warme en sfeervolle ontmoetingsplek creëren die de Spoorzone energie geeft.

Mobiliteit

Het centraal Station is op 5 minuten lopen van het Ketelhuis en de dichtstbijzijnde bushalte slechts op 2 minuten lopen. En met de fiets ben je in 5 minuten in hartje centrum. Alle woningen in het plan kunnen gebruik maken van de gezamenlijke fietsenberging die achter dit nieuwe woonblok gerealiseerd wordt.

Heb je een auto? Parkeren met de auto wordt in de Spoorzone geregeld middels gebiedsparkeren. Bij de Gemeente Tilburg vraag jij straks je abonnement aan voor een van de gebiedsparkeergarages.

Ketelhuis Spoorzone

De planning

START VERKOOP

Voorjaar 2022

VERWACHTE START BOUW

voorjaar 2023

VERWACHTE OPLEVERING

najaar 2024